pondělí 27. dubna 2020

PROJEKT ČTENÍ POMÁHÁ

Moji milí, nevím, jak jste na tom v posledních týdnech se čtením. Při zadávání úkolů se snažím držet jen toho nejdůležitějšího, a tak jste na úkoly ze čtení zatím neměli šanci narazit.
Doufám, že to ale neznamená, že vůbec nečtete! 😏 

Napadlo mě, jestli se nechcete zapojit do projektu Čtení pomáhá.

Stačí se zaregistrovat ZDE, vybrat si z kategorie knih pro 1. - 5. třídu ZŠ (výjimečně dobří čtenáři můžou i kategorii vyšší) a knížku přečíst.
Po přečtení knihy pak musíte v časovém limitu 5 minut vyplnit test (otázky, které se konkrétní knížky týkají). Když budete v testu úspěšní (máte celkem 3 pokusy), získáte kredit 50 korun, který můžete prostřednictvím projektu Čtení pomáhá poslat na charitativní projekt, který si sami vyberete z nabídky.

Tento úkol není povinný, berte to jen jako doporučení. Protože se ale zdá, že čtenářské deníky tohle pololetí kontrolovat nebudu, můžete své čtenářské aktivity zaměřit tímhle směrem a udělat někomu radost.

PS: Pokud v seznamu na stránkách projektu narazíte na knížku, kterou už máte přečtenou a děj si skvěle pamatujete, znovu ji číst nemusíte. Zkuste si test napsat hned 😉