středa 22. dubna 2020

PREZENTACE GOOGLE

Je skvělé, že po dnešním webináři všichni chápou, jak na prezentace!
Za nedokonalosti v přenosu se omlouvám, něco je technika, ale většina lidský faktor = já 😏

Ještě pár věcí, na které jsem zapomněla:

  • na předposledním snímku v prezentaci je vždy vhodné uvést zdroje (citace), ze kterých jste čerpali informace, text, obrázky, videa, ...
    Pro naše účely zatím bude stačit uvést jako zdroje obecně Wikipedie, YouTube a podobně, ale klidně můžete uvést i konkrétní webovou adresu, např. https://www.ivcelarstvi.cz/vcela-medonosna/.
    Pokud napíšete svůj vlastní názor, použijete fotku, kterou jste nafotili sami nebo třeba zveřejníte vaše vlastní video, citace není potřeba. Ve všech ostatních případech ale ano.
  • začátek přípravy prezentace je přes školní e-mail, kliknutím na ikonu Aplikace Google a zvolením žluté ikony Prezentace


  • pak kliknete na Vytvořit novou prezentaci a můžete začít tvořit :-)

Až se mi podaří zpracovat záznam dnešního on-line vyučování, přidám ho sem, aby se mohli podívat i ti, kterým dnes přenos z nějakého důvodu nefungoval nebo neměli čas se připojit. 

Aktualizace 17:55 - odkaz na záznam máte v mailu.

Pozor, dostáváme se k tomu nejdůležitějšímu! 😀 

Váš samostatný úkol je vytvořit prezentaci do přírodovědy na téma Smyslová soustava. 

Tohle téma jsem zvolila proto, že by se vám mělo dobře zpracovávat, mělo by být zajímavé a aktuálně se k němu v přírodovědě blížíme.  Podívejte se na stránku 64 v učebnici.
Stačí, když ke každému ze smyslů vytvoříte v prezentaci 1 - 2 snímky. Ale můžete i víc :-), jen to nepřežeňte. 
Potřebuji, abyste do své prezentace vložili texty i obrázky, abyste si zkusili přidat odkazy na jiné stránky na internetu, na videa na YouTube. Mezi jednotlivými snímky nastavte přechody, k obrázkům přidejte animace... pohrajte si 😉

Hotovou prezentaci mi odešlete do příštího úterý 28. dubna. Stačí kliknout na ikonku Sdílet vpravo nahoře a zadat moji e-mailovou adresu. 


Kdyby se vám něco nedařilo, pište! 
Zatím se mějte krásně, prezentacím zdar! 😅