středa 10. února 2016

PSANÍ PEREM

Po dnešní hodině češtiny jsem vybrala děti, kterým se psaní daří nejlépe, a můžou už od zítřka psát perem. Jsou to: Adélka Kalvodová, Matýsek Škrabálek, Tomík Pinka, Peťka Myšková, Daneček Klasa, Karolínka Slaná, Kristýnka Ztratilová, Daneček Eisner a Laurinka Velkoborská.


Pokud doma ještě pero nemáte, můžete se podívat na test psacích pomůcek z loňského roku ZDE.




Pero může být jakékoliv, důležité je, aby se dítěti dobře drželo a snadno se mu s ním psalo (aby pero tvořilo pravidelnou stopu bez námahy při psaní). Každému vyhovuje jiný typ, proto nedoporučuji konkrétní značku. Jen prosím - populární a mnohdy v papírnictvích doporučovaná gumovací pera raději ne :-) Vypadá to sice na první pohled ideálně, každá chyba se dá vygumovat a sešit je úhlednější. V praxi to ale vypadá tak, že děti více gumují než píšou a při psaní textu nebo diktátu se gumováním velmi zdržují. Pokud už takové pero dítě má, nevadí. Jen s ním prostě nebude moct gumovat ;-)


Děti, kterým se dnes ještě psaní moc nedařilo, nemusí být smutné. Když se budou snažit, můžou psát perem třeba už příští týden. A nebojte se, všichni Tygříci to dnes vzali statečně, nikdo kvůli tomu neplakal. Zato motivaci k lepšímu psaní teď mají velikou :-)