neděle 6. března 2016

DVACÁTÝ ČTVRTÝ TÝDEN VE ŠKOLE

V tomto týdnu Tygříci zažili besedu se strážnicemi z Městské policie Ostrava, díky preventivnímu programu Veselé zoubky se dozvěděli, jak o své zuby správně pečovat, a v pátek, který byl nabitý kulturou, byli v knihovně pasování na čtenáře a užili si pohádku v loutkovém divadle.

Celou třídu moc chválím za vzorné chování na všech akcích! A taky za znalosti, které děti na obou besedách prokázaly.

Tygříci mě pořád příjemně překvapují. Při vytváření kalendáře třídy si sice někteří nevzpomněli, kdy se to vlastně narodili ;-), ale v matematice hravě sami vyvodili pravidlo o záměně sčítanců a v jedné z hodin se ptali i na čísla "pod nulou". Takže mi nezbývalo nic jiného, než nakreslit velký teploměr a na zimních teplotách vysvětlit záporná čísla. Kdyby někdo přišel do třídy a viděl, jak s prvňáčky (úspěšně a bez problémů) řešíme příklad 4 - 10 = - 6, asi by se docela divil :-))

Bohužel někdy se tak zabereme do práce, že fotit a nahrávat videa prostě zapomenu nebo nestihnu. Něco ale naštěstí v iPadu bylo, takže kliknutím na následující odkazy zobrazíte FOTKY a VIDEO z dvacátého čtvrtého týdne. Přeji všem krásnou neděli!