pátek 2. října 2015

NOVINKY Z PÁTÉHO ŠKOLNÍHO TÝDNE

Tygříci zvládají školu v pohodě a s úsměvem :-)

V češtině čtou a tiskacími písmeny píšou všechny samohlásky a souhlásky T a P, procvičují grafomotoriku a správný úchop tužky.

V matematice holky a kluci oficiálně počítají do pěti, neoficiálně (protože jsou šikovní) klidně do deseti. Využíváme i prvky výuky matematiky podle profesora Hejného a dětem jde sčítání i odčítání skoro samo.

Do matematiky budou děti už brzy potřebovat sadu papírových číslic (do složek na číslice) a počítadlo. Prosím tedy rodiče o zakoupení, nemusí to být do pondělí, ale čím dříve, tím lépe ;-)

V prvouce jsme si tento týden povídali o podzimu. Všechny znalosti Tygříků o rostlinách a lesních podzimních plodech nás inspirovaly k uvaření zdravého čaje. Původně měl být šípkový, ale povedlo se mi koupit jen šípkový s bylinkami. I tak ale většině dětí chutnal moc, někteří si šli třikrát přidat :-)) Čaj nám provoněl celou třídu, škoda, že to z fotek nepoznáte...

Příští týden začínáme s individuální logopedickou péčí, všichni, kterých se to týká, mají nalepeny informace v úkolníčcích.

Více na  FOTKÁCH a VIDEU.

Přeji vám všem příjemný víkend!

Kamila Vávrová